Gastronomie

Tříleté bakalářské studium

Školné

Od 24 900,- / semestr

Obor

Management hotelnictví a cestovního ruchu

Forma

Prezenční nebo kombinovaná

Titul

Bakalář (Bc.)

Cestovní ruch je obor s obrovským potenciálem a velmi dobrým uplatněním na trhu práce.

Studujte zaměření pro budoucí podnikatele i manažery v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu. Naší specialitou je úzké propojení s praxí a zaměření na využití poznatků ze studia v reálném životě.

Studujte zaměření, kde získáte znalosti o ekonomické podstatě fungování podniku/organizace v podnicích poskytujících gastronomické služby - v hotelích, hotelových řetězcích a dalších ubytovacích zařízeních. Osvojte si správu rezervačních systémů, administrativu hotelu či restaurace a zásady správné manipulace s potravinami. Uplatněte se v klíčových manažerských pozicích v oblasti hotelnictví, gastronomie, lázeňství a wellness.

Uplatnění absolventů

  • Hoteliér

  • Concierge

  • Vedoucí recepce

  • Manažer hotelového nebo gastronomického zařízení

  • Vedoucí rezervačního oddělení

  • Podnikatel v hotelnictví a pohostinství 

Předměty v rámci zaměření

  • Úvod do gastronomie
  • Sommeliérství a nápojová gastronomie
  • Potravinová bezpečnost
  • Management gastronomického provozu
  • Marketing gastronomického provozu

Předměty, které vás na tomto zaměření čekají

Podívejte se, jaké předměty vás čekají od prvního do šestého semestru. Pokud vám nebude něco jasné, napište nám.

1. semestr
  • Základy gastronomie a hotelnictví

  • Základy cestovního ruchu

  • Výživa a stravování

  • Management

  • Mikroekonomie 

  • Právo v podnikání

  • Cizí jazyk I

2. semestr
  • Gastronomie I
  • Makroekonomie
  • Marketing
  • Hotel a hotelové služby
  • Cizí jazyk I
  • Odborná praxe 160 hodin
3. semestr
  • Ekonomika řízení podniku gastronomie, hotelnictví a cestovního ruchu 
  • Gastronomie II
  • Statistika
  • Food and Beverage Management 
  • Cizí jazyk I
  • Cizí jazyk II
4. semestr
  • Finanční management
  • Účetnictví
  • Cizí jazyk II
  • Odborná praxe 160 hodin
5. semestr
  • Geografie
  • Informační a rezervační systémy
  • Cizí jazyk II
  • Bakalářský seminář
  • Odborná praxe 160 hodin
6. semestr
  • Řízení provozu cestovní kanceláře
  • Doprava a distribuční systémy v cestovním ruchu
  • Odborná praxe 160 hodin
  • Bakalářská práce
Volitelné předměty
  • Úvod do gastronomie
  • Sommeliérství a nápojová gastronomie
  • Potravinová bezpečnost
  • Management gastronomického provozu
  • Marketing gastronomického provozu

Co o nás říkají naši studenti?

Studium jednoznačně doporučuji. Oceňuji zejména zaměření na využití teorie v praxi a lidský přístup přednášejících. Při uskutečňování svých profesních i osobních cílů z něj těžím dodnes.
Bc. Martin Vajčner, MSc. Vinař, majitel vinařství a člen Ústředního kontrolního a zkušebního zemědělského ústavu
Studium na vysoké škole pro mne bylo velkým přínosem. Získané informace nyní aplikuji v praxi. Velmi si vážím odbornosti pedagogů, kteří na této škole studenty motivují a předávají jim své zkušenosti.
Bc. Hana Hanzlíková ředitelka centra EDEN

Chci se přihlásit ke studiu

Napište nám o sobě pár údajů a my se vám obratem ozveme zpět s pozvánkou k přijímacímu pohovoru.